Snö och sand

Att lämna fotspår i snö och sand på samma dag händer inte så ofta, men igår hände det!
Tillsammans med några kompisar spenderade jag ett par timmar i kvav värme med sand under fötterna. På en beachvolleyplan! Inomhus, i ett snötäckt Göteborg.
Fantastisk idé att ha beachvolleyplaner inomhus.
Fantastisk grej att få fly kylan, i alla fall för en stund.
 
Kylan biter sig fast allt för hårt och jag längtar ihjäl mig efter plusgrader och dagar utan vinterjacka, händer som inte fryser sönder och käkar som inte skakar.

En kylig men värmande tisdag

Hör ljudet av bilrutor som skrapas men ser inget för jag är bländad av solen
och har köldtårar i ögonen och på kinderna.
Man överlever i solen
men i skuggan fryser det till i sprickorna så det spänner i hela kroppen
(ni vet väl hur vatten som fryser kan spränga berg?).


Arbetsmarknadsmässa i skolan och jag skrev upp mitt namn på en massa intresseanmälningar angående jobb. Förväntar mig inte så mycket men ett namn är ju mer än ingenting! (Och man får massa gratisprylar av att gå runt och snacka)
Tänker, tillsammans med ett par vänner, försöka ordna upp med en lokal studentgrupp till en fin och viktig organisation. Hoppas hoppas!


Luggar, tågbiljetter och celler

Det ekar tomt här men ändå syns små nätta fotspår i statistiken.
Visst händer det saker, men inget världsomvändande. Jag mår bra!
Men..
- Jag har skaffat bibliotekskort, på Göteborgs bibliotek. Nu kan jag låna både på universitetsbiblioteken och stadsbiblioteken och jag känner mig äntligen som en göteborgsbo, på riktigt.
- I fredags var det storpub med fina människor och en fin lugg skymtandes på dansgolvet. Och det räcker fint så. Göteborg kryllar av snyggingar och jag nöjer mig med att spana på avstånd så länge. Låta hjärtat fladdra lite och inte mer med det.
- Idag köpte jag tågbiljetter hem till bondeland krig påsken. Ska bli fint att träffa gamla vänner och släktingar. Och baka i ugn!
- Imorgon är det arbetsmarknadsmässa och det ska bli spännande. Idag hade en apotekskedja lunchföreläsning och det är alltid bra att bli påmind om att det finns ett liv efter examen. Jag trivs ju med studerandet men csn är begränsat..
- Cellbiologi är helt sjukt intressant! Väldigt tidskrävande, tyvärr. Vill bara fatta allt på en gång så jag kan gå vidare och lära mig ännu mer.
 
Funderar på vad syftet med den här bloggen egentligen är. Vill ju skriva men skriver för lite för att det ska kunna bygga upp en blogg. Är det något ni vill läsa om?

Allra käraste syster.

Det är fredag och solen lyser på Göteborg, utanför Nordstan väntar syster och hon ska spendera helgen i denna soliga stad. En vända på Frölunda Torg och sen hem och umgås. Pratar om allt det där man missar och sen blir det lördag. Kyliga vindar men bra planer. Först på listan är såklart Science Fiction-bokhandeln, men bara för att kolla och planera köp. Man vill ju kanske inte släpa på flera kilogram böcker en hel shoppingdag. Lite mer bokreakoll och sen äter vi asiatiskt på Nordstan och det är ett under att våra magsäckar inte sprängs. Mer bokrea och lite annat och Bengans där Jag är inte rädd för mörkret fanns att fynda för endast 99 sek. Shoppingen avslutas såklart på Science Fiction-bokhandeln och drömmar om välfyllda plånböcker att spendera där. Ett försök till att bota matkoman på Naked Juice Bar och sen hem för tv-mys. Sedan blir det söndag och jag får sällskap till mataffären. Vi tar vagnen till Centralen och sen är det hejdå och vi ses snart igen.

Bra helg.


RSS 2.0