Jag ska vara som färger som bara syns på natten

Tänker
"Vad fan händer?"
Fast sen tänker jag att det spelar ju inte så stor roll.
 
Bara slutar fundera och låter livet ske.

Helgen.

Har haft en trevlig helg med sällskap av mamma och syster. Fick frysfacket fyllt med kantareller och bär, fick ner lite grejer jag inte fick med mig i flytten och en godishälsning från min gulliga mormor. Fick även en cykel som morfar fixat, skaffar jag mig bara en cykelkorg kan jag köra stohandlingar(tunghandlingar) ibland istället för att handla typ en sak i taget.
Förutom att jag fick en massa saker tog vi en tur på stan, bland annat så besökte vi Science Fiction-bokhandeln som var rena paradiset. Fick lite av en religiös upplevelse. Lyckades hålla pengarna i styr men när lönen kommer - ojoj! Fick en finfin jordglob i inflyttningspresent som ni ska få se när den har fått sin plats. Vi hann även med en snabbis på Ikea där jag köpte en skohylla och lite småsaker.
Nu sitter jag och läser kemi på engelska och det går sådär. Gissar(och hoppas!) att det går smidigare när man kommer in i de engelska kemi-termerna.
Nu ska jag fortsätta slita. Vi hörs!

To the stage

Veckan har varit fylld med skola och människor och i helgen kommer mamma och syster hit, så då blir det fullt upp med dem. Måste räkna mig i fas med kemi-föreläsningarna också så jag fattar vad det pratas om.
Saknar mina gamla kompisar. Lever dock fortfarande, och det känns bara bra!

Död eller levande

Hej på er!
Levande tjej = död blogg, tyvärr.
Tror dock inte att ni är speciellt intresserade att läsa att jag går i skolan och handlar mat och tvättar och diskar.
I lördags hade vi i alla fall provsits där vinnare av nollekampen och så vidare korades. Mitt lag kom tvåa. Även mat, alkohol och dans blev det mycket av. På något vis avslutades natten på Sticky tillsammans med några vi aldrig träffat innan. Sånt som händer och jag kan väl inte klaga.
Göteborg är fantastiskt och jag vet inte om det är luften eller bara det nya livet jag är hög på men något är det nog, för så här bra kan man väl inte må bara sådär?!
 
Nej nu ska jag inte sitta här och ordbajsa. Behöver ett flödesschema till laborationen imorgon och viktigast av allt: sömn.
 
Ta hand om er, så får vi se när jag har något att berätta igen!

Grundläggande kemi

Överlevde uppropet till KEM011, eller Grundläggande kemi 1. Nu är jag antagen på riktigt och kan t.ex. komma åt kurssidor på internet och jag borde kunna fixa studieintyg till CSN. Men man måste ju ta tag i det också. Nu har jag te-paus i pluggandet. Imorgon har vi prov på laborationssäkerhet för att vi ska kunna labba. Det märks att det var ett tag sedan man pluggade, men någon gång blir det nog ordning på studietekniken.
Nu måste jag återgå till vilka joner som får åka i vasken och vilka som ska i slasken och vad man ska göra om man får gaser i ögonen eller lungorna etc etc.
Än så länge trivs jag fantastiskt i Göteborg trots kalla vindar och jag ser positivt på framtiden!

Ruta 1

I fredags var det som sagt intropub och oj vad bra det var! Kul att träffa lite folk från de andra programmen. Igår var det Slaget om Slottsskogen som resulterade i mjöligt hår och ansikte, för mycket gurka i magen och fördjävlig fisklukt. Lagom ofräscha och trötta var vi några som bestämde oss för att utforska staden. Varför inte? Vi hoppade på första bästa spårvagn som tog oss någonstans för att därefter hoppa på en annan vilket resulterade i Nordstan. Vi hittade ett fint litet fik utanför och sen drog vi oss hemåt.
Idag passade jag på att tvätta och hanlda lite livsmedel eftersom skärgårdstflykten blev inställd pga regn. Nu ska jag fixa matlådor och roligare än så blir det nog inte idag.

RSS 2.0